Firmaet

Oliver Furniture skaber møbler af træ til den moderne familie. Vores univers er dybt forankret i en stolt skandinavisk møbelsnedkertradition, og ambitionen er at skabe produkter, der kan gå i arv i generationer. En enkel æstetik, håndværk af den højeste kvalitet og fokus på funktion er vores pejlemærker – og den nordiske livsstil vores attitude. Vores Seaside-kollektion er inspireret af det enkle sommerhusliv, mens Wood-kollektionen fremhæver de mange naturlige lag af skønhed indlejret i træ som materiale. Oliver Furniture blev grundlagt i 2003 af møbelsnedker og designer Søren Rørbæk. Firmaet er i dag baseret lige nord for København.

 

Designet

Det enkle udtryk er vores æstetik. Rene linjer og rundede former, delikate detaljer og et klart formål kendetegner vores design. Vores portefølje er skarpt defineret, og produkterne kan nemt kombineres. Vores traditionelle, men moderne, formsprog kalder på sanselige minder om dengang dagene var lange og lyse, himlen blå og lyden af havets bølger skvulpede mod strandkanten – om dengang barndommens leg gav genlyd i de kølige, grønne skove og tiden blev tilbragt i selskab med familie og venner. Samtidig er vi inspireret af den moderne familie og dens udvikling gennem årene. Vores produkter er ment som en konstant faktor, der forankrer et aktivt, alsidigt familieliv – og som opfordrer til en langsom livsstil. Et langsomt levet liv er i vores optik defineret ved at reducere de valg, man konstant står overfor i en kultur, der er domineret af en brug og smid væk-tankegang. I stedet sigter vi efter at tilbyde det enkle valg – og det rette produkt.

 

Ansvaret

For os går etik og æstetik hånd i hånd. Vi er drevet af en stærk tro på gennemsigtighed og bæredygtighed gennem hele produktionskæden. Vores træ kommer således udelukkende fra europæiske skovbrug – og vores produkter er produceret i Europa på lokale værksteder af erfarne håndværkere, der arbejder under fair og bæredygtige forhold. Vi investerer i vores relationer, og dialogen med vores samarbejdspartnere er baseret på ærlighed og loyalitet – og på en fælles forståelse for vores fag.

 

Filosofien

Vores møbler er designmæssigt bæredygtige. Vi lader os aldrig diktere af trends, ligesom vi ikke arbejder med sæsonbetonede temaer. Derimod søger vi konstant at forædle og udvikle vores eksisterende produktportefølje ved at finpudse klassikerne og tilføre få, nye medlemmer til familien af senge, hylder, bænker, skabe, borde og stole. Ved at tage afsæt i den moderne families evolutionære cyklus, og se helt bort fra flygtige trends, er vores møbler designet til at følge de behov, der måtte opstå. Det er denne mulighed for at lægge til og trække fra det eksisterende produkt, for herved at forlænge dets levetid, der er den egentlig bæredygtige tanke bag Oliver Furniture: Med få ændringer bliver køjesengen til to enkeltmandssenge, og juniorsengen kan nemt transformeres til en briks. Princippet er, at kvalitet og godt design varer evigt.

 

Sikkerheden

Vi går ikke på kompromis

Sikkerhed og sundhed er blandt vores kerneværdier – vi er også selv forældre. Vores møbler overholder de strenge EU-standarder for sikkerhed og sundhed og skal regelmæssigt bestå forskellige test. Vi tester blandt andet for afdampning af giftige stoffer på malede og lakerede overflader samt fra træ og MDF, som vi bruger i vores produktion. Alle vores møbler er i overensstemmelse med europæiske sikkerhedsstandarder og normer. Derudover opfylder vi REACH-krav og Oeko-Tex-certificering. For mere information om sikkerhed og sundhed se mere på oliverfurniture.com

5 års garanti

Samtlige møbler fra Oliver Furniture leveres med 5 års garanti, der dækker fejl ved konstruktion. Herudover garanterer vi, at de dele, man skal bruge for at ændre et af de møbler med en sådan indbygget funktion, findes på lager fem år fra købsdatoen af det oprindelige produkt.